FILTERELEMENT

mångfalden inspirerar SOM KOMPONENTER INOM bilindustrin erbjuder Sefar utmärkta filter för bensin och vatten, för broms-, transmissions- och hydrauliska system.

För extrema temperaturförhållanden i kemiskt aggressiva miljöer, finns material med hög prestanda, till exempel PEEK och andra fluorbaserade polymerer. Vitvaror och hushållsprodukter innehåller ofta ett Sefarfilter. Exempel är vattenfilter i tvätt-, tork- och kaffemaskiner. Här krävs hög filtrationskapacitet kombinerad med lågt tryckfall, men också att filtren är självrenande, inte rostar och sätter igen. Krav som vi kan uppfylla. Inom elektronikindustrin förbättrar Sefarfiltret t.ex den akustiska kvaliteten i mobiltelefoner och hörapparater. Hydrofobiska filter skyddar skyddar elektroniska komponenter från fukt, smuts och partiklar. Våra kunder kan välja bland en mängd efterbehandlingar av duken för att uppnå optimala resultat. Duken kan även erhållas i färg t.ex svart. Membransystem kräver distans mellan plattorna för att vid påfyllnad dra till sig och distribuera vätskan. Tack vare sin tredimensionella struktur fungerar Sefar’s väv som en utmärkt distans.

MEDICINTEKNISKA KOMPONENTER

FORTLÖPANDE INNOVATION, SKARP kundfokusering och en filosofi att lösa problem, har placerat Sefar bland ledande leverantörer av medicinska filter. Produktområdet Sefar Medifab består av råmaterial som samstämmer med FDA 21 CFR 177. Processen utförs i renrum klass 10000 och möter i vissa fall USP-klass VI, vilket försäkrar att Sefar Medifab åtnjuter den högsta kvalitetsstandard som ställs inom industrin. Filterkomponenter för infusion, transfusion samt perfusion inom hjärt och kärlkirurgi, är ett exempel på områden där ett Sefar Medifab ingår. Ett annat är teststickor för diagnos.

Bigman AB

Evenemangsgatan 31

SE- 169 79 Solna

Sweden

 

Tel:    +46 (0)8 564 373 70

Fax:  +46 (0)8 564 373 79

mail@bigman.se